Čisto in ekonomično: vse o kompostnem stranišču

Čudežni umetnik Friedensreich Hundertwasser je v kompostnem stranišču veliko verjela, pohvalil je prijaznost do okolja in stroškovno učinkovitost - celo jim leta 1975 posvetil celo manifesto: "Sranje se spremeni v zlato". Kompostne stranišča (znana tudi kot humusni WC ali suhi WC) ne uporabljajo niti vode niti kemikalij. Fekalna snov se konča v posodi in je po vsakem ciklu prekrita z novo slamo, mulčenjem ali žaganjem. Sčasoma postane dragoceno kompostno gnojilo. To "zlato" se lahko uporablja, na primer, za gojenje zelenjave.

Kompostni WC (ki je bolj sofisticiran kot odlagalni WC!) Je še posebej uporaben za lokacije, ki niso odplake, kot so dodelitve, bivalne ladje, mobilne hišice, oddaljene hiše ali zelenjavne festivale. Toda tudi v običajnih domovih so stranišča Compost ekološka in stroškovno učinkovita alternativa - na žalost pa so še vedno precej neznana in neznana. V samopostrežnih hišah (ključna beseda: pasivne / ničelne hiše), pa tovrstne stranišča postajajo priljubljene. In tudi pri varčevalnih lisicah!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

4 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map