Vad är egentligen & hellip; Skandinavisk stil?

Varför ... är stilen som den är? Kristallklara fjordar, stora landskap och djupa skogar - i det överväldigande, orörda landskapet i Skandinavien är det inte förvånande att denna inredningsstil kännetecknas av tydliga linjer, ljust trä och varma färger. Framför allt visar det den avslappnade naturen i norrskenet, som ofta skrek så coolt och avskilt.

Varför ... fungerar det? Det finns en enkel förklaring till varför den skandinaviska stilen är så populär: dess enkelhet är lättillgänglig för många människor; Samtidigt är det dock inte så minimalistisk som funktionalism eller Bauhaus-utseende. Dessutom tillhör passionen för inredning och arkitektur i Skandinavien det goda ljudet; även det ensamaste bybageriet på Gotland ser - ja: chic. Demokratiseringen av designen är typiskt skandinavisk, och inte bara sedan Ikea: 1919 publicerade den svenska konsthistorikern Gregor Paulsson skrivandet "Vackrare Vardagsvara", Det vackra vardagen - inspirerad av den tyska Werkbunden, utropade han rätten till vackra saker för alla.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 28 = 36

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map